Locatie, 7418HG
+31570546686
info@nettersinfra.nl

Hoogwaardige biobrandstoffen voor krachtcentrales

Created with Sketch.

Hoogwaardige biobrandstoffen voor krachtcentrales

Netters infra heeft in Duitsland en Zuid Afrika het bedrijf Euregio Energy Trading GmbH opgericht, de bedrijven gaan hoogwaardige biobrandstoffen maken bedoeld voor krachtcentrales.

In Tangermünde ( Duitsland ) is een fabriek gerealiseerd op een tien hectare groot bedrijventerrein aan de Elbe die jaarlijks 120.000 ton z.g.n pellets uit biomassa produceert, de fabriek genereert zijn eigen behoefte aan stroom, dit gebeurd door een eigen krachtcentrale die uiteraard ook op biobrandstof draait en heeft een vermogen van 15 MW, de warmte die bij dit proces vrijkomt wordt gebruikt om de biomassa te drogen tot een vochtpercentage van ongeveer 10%,

De biomassa is voornamelijk afkomstig uit de bosbouw, de ruwe materialen worden eerst geschredderd daarna wordt het materiaal in verschillende hamermolens  verkleint tot een gradatie van 0-3 mm, dit materiaal wordt gedroogd tot het vochtpercentage gedaald is tot maximaal 10% waarna het tot z.g.n pellets onder zeer hoge druk wordt geperst, de pellets evenaren de brandwaarden van steenkool met een zeer gering aspercentage en is 100% co2 neutraal, de fabriek is compleet uitgerust met machines van de Hamburgse firma Amandus Kahl en is volledig computergestuurd, de totale investering voor betreffend object is 18,5 miljoen Euro en zal in oktober van dit jaar compleet operationeel zijn, de pellets zijn geschikt om te verbranden in de z.g.n kolenkrachtcentrales, in tegenstelling tot bruin/steenkool zijn de pellets uiterst milieuvriendelijk daar het wordt geproduceerd uit nagroeiende biomassa die niet speciaal gekweekt wordt, de prijs van de pellets is uiterst concurrerend met de “goedkope maar vervuilende steenkool” het is een uiterst duurzaam en milieu vriendelijk product die de afnemer ook nog een fiks bedrag aan co2 taks bespaart.

Euregio Energy Trading GmbH
Zum Meyerschen hafen 1
39590 Tangermünde
Germany

Hoofdkantoor:
Euregio Energy trading
Ahauserstrasse 16
48599 Gronau – Nordrhein Westfalen
Tel. +49 2565 407830

de_fabriek-ligging

Ligging in Duitsland en de fabriek

de_houtsnippers

Houtsnippers

de_pellets-kosten

Eindproduct: de “pellets” en brandstofkosten-ontwikkeling


Zuid-Afrika is een land in opkomst met een ongekende hoeveelheid biomassa. Hoewel Zuid-Afrika uiterst rijk is aan natuurlijke bodemschatten is er maar zeer beperkt aardgas aanwezig. Het land is zeer rijk voorzien van steenkool maar aangezien daar de regels t.o.v. het milieu steeds strakker worden en de Afrikaanse industrie steeds groter wordt zijn wij daar ook een werk gestart die uit biomassa co2-neutrale brandstof gaat produceren. In Duitsland worden pellets gemaakt, in Zuid Afrika worden briketten gemaakt, deze zijn geschikt voor de industrie maar ook zeer geschikt voor huishoudelijk gebruik; 90% van de Afrikaanse huishoudens stookt immers nog op kolen en hout.

We hebben een complete productielijn in Cherkassy, Oekraïne van de firma Bronto gekocht. Deze wordt thans verscheept naar Zuid-Afrika waar de productie zal plaats vinden in Koster Johannesburg, begin November zal deze fabriek operationeel zijn.

za_brikettenpers

Brikettenpers

za_productielijn

Productielijn voor Koster Zuid Afrika

za_briketten

Briketten als eindproduct

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *